Wander of Shinobi Przepraszamy : Forum przeniesione na www.wos.xaa.pl !  We are sorry : Forum has been changed to www.wos.xaa.pl !

Wander of Shinobi

#46 2010-04-21 18:37:56

Marcel

Academy Student

Punktów :   

Re: Pomysły na Update

Hmm nie zgodze sie z jednym jezeli chodzi o shikamaru i o lee.
Napisales rogogon kompletnie odwrotnie (napisales ze Lee expi sie ciezko a shikamaru nie najgorzej) :O
Lee - postac z obszarowka od 35 lvl bodajze ktora pochlania 250 chakry i juz na 35 lvlu bije okolo 300-400, gdzie shikamaru pierwsza obszarowke do expienia ma na 80 lvlu ktora pochlania 700+ chakry. Jezeli postawic Lee i Shikamaru na tym samym lvlu z wyzej wymienionymni obszarowkami to mimo wszystko obszarowka lee bije wiecej i zabiera 3x mniej many. Poza tym lee ma duzo wiecej hp niz nie tylko shikamaru ale i inne profesje. To ze ma malo many , nie szkodzi, gdyz jak napisalem wyzej jego obszarowka ktora mozna expic identycznie jak shikamaru zabiera tylko 250 many. Wiec nie wiem na jakiej podstawie twierdziles ze Lee sie ciezko expi, ale mniejsza o to.

Druga Sprawa mowisz ze jezeli Shikamaru dostalby target mialby przewage w pvp? Nie potrzebuje tego targetu ale na dzien dzisiejszy profesja ktora ma najwieksza przewage jest Lee. To ze Asuma trzyma jak napisales 10 sekund( oczywiscie ze trzyma mniej - okolo 6-7) to mam po niej duzy exh. Wiec nawet jakbym dostal jakis target ktory bije po 800-1000 w ludzi to i tak musialbym z niego korzystac bez Asumy.

#47 2010-04-21 18:56:45

.Toperz

Academy Student

Punktów :   
Nick postaci: Bardziej Zajebisty Typ

Ta obszarówka nie jest taka dobra jak Ci sie wydaje... Przy moim boskim healu nie mam szans wystać tych 8 samuraiów bijąc z tj obszarówki,przyczyna jest prosta. Musiałbym stać dobre kilkanaście sekund,żeby padly,a niestety lee tylu hp nie ma...

Ostatnio edytowany przez .Toperz (2010-04-21 18:57:02)

#48 2010-04-21 19:03:27

fajnylog

Academy Student

Punktów :   

marcel nie kazda profesja ma targeta wiec co maja kazdemu teraz zrobic target? to moze niech zrobia shikamaru obszarowke na tym 30 lvl z podobnym dmg zacznijmy od tego ze normalny 30 lvl nie uzywa tego za czesto z powodu braku kasy na pillsy no chyba ze jest sie toba przezucisz se bp pillow i expisz obszarowka a moze zamiast na lee skupmy sie bardziej na ino ktora niszczy w pvp dobrze expi oraz ma mocny heal z ktorym jest praktycznie nie do zabicia  shikamaru mozna dodac jakis czar atakujacy ale taki zeby tez nie przesadzic bo jak narazie jest przesadzony z tym bugiem co zatrzymuje na 10sec i nie mozna sie wogole ruszyc

#49 2010-04-21 19:22:09

Marcel

Academy Student

Punktów :   

Hmm zaznaczylem juz na poczatku ze nie porzebuje targeta wiec nie rozumiem pierwszego zdania. Co do Ino masz racje, jak dla mnie rowniez przesadzona ale nie mozna powiedziec ze Lee jest slaby;p Co do tego buga, juz teraz mi nie robi, nawet lepiej jak to usuna ;p Wczesniej sie przydawal na Puniego jak calymi dniami stakowal na piramidzie, to zanim ogarnal ze moze walnac omote to kilka razy wylozyl sie na tym paralizu;p Zeby nie bylo ze uzywalem buga to zaznaczam ze nie traktowalem tego jako bug;p TO wygladalo tak, stales w miejscu - mogles sie wyleczyc, dostales na prostej drodze - wolniej chodziles, dostales na stakowaniu - nie mogles sie ruszyc, wyleczyc ani nic przez dobre kilkanascie sekund ;) Jak dla mnie ten paraliz jest do zmiany. Piramidy juz nie ma wiec go nie potrzebuje :)

#50 2010-04-21 20:01:15

fajnylog

Academy Student

Punktów :   

przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysl jak all wiemy sawex chce zrobic dla kazdej profki po transie na 250 tak wiec pomyslalem ze mozna by zrobic tak ze zeby osiagnac ten transform trzeba by najpierw zrobic questa za ktorego wykonanie dostali bysmy mozliwosc uzywania tego transformu widzialem taka wlasnie opcje na dbv i bardzo mi sie to podobalo ludzie robili dosyc trudny quest w teamie to byl by kolejny powod do wspolpracy graczy oraz dodatkowe urozmaicenie gry tarns niebyl by taki latwy przez co byl by bardziej doceniany przez graczy podam male szczegoly jak to wygladalo na dbv: na pierwszy trans tego typu bylo potrzebnych  6 osob ludzie stawali na wyznaczonych kratkach poczym jedna znich ciagla za dziwignie pierw przenosilo all pojedyniczo do osobnych pokoji gdzie musieli zabic sami 2 dosyc ciezki potwory pokoj wygladal tak ze byl na dlugosc 7 kratek a szerokosci 1 zeby nie mozna bylo ominac nastepnie po zabiciu ludzie wchodzili w teleport gdzie laczylo  ich w grupy 2 osobowe musieli sie wykazac przechodzac przez dlugie tunele zabijajac potworki w tym jeden byl strasznie silny na konicu wchodzili do kolejnego tp gdzie przezucalo ich do tunelu w ktorym sie spotykali wszyscy razem tam byly strzelajace do nich sciany ktore musieli zniszczyc zeby moc przechodzic dalej a dla utrudnienia bily ich tez normalne potwory mozna by tu zastosowac cos typu samuraie  lub monki po przejsciu all czekala na nich drabina do pokoju gdzie bylo wiele potworow walacych tylko z magi trzeba bylo czysci obszarowka nie stojac za dlugo poniewaz szybko zjezdzialy do reda po przejsciu tego teleport przenosil nas do pokoju w ktorym stala skrzynia po kliknieciu na nia dostawalismy mozliwosc uzywania transformu mysle ze mozna by tu zrobic cos podobnego o ile admini maja wystarczajaca wiedze jak zrobic cos takiego ;p

Ostatnio edytowany przez fajnylog (2010-04-22 00:32:20)

#51 2010-04-22 15:25:16

rogogon

Academy Student

Punktów :   
Nick postaci: Zajebisty Back ;o

@Duzy czyli up

Fajnie masz na chacie i wogole ;p
Czemu Mlody nie gra i nie udziela sie na forum XD? chce zeby to zobaczyl ;p

Ostatnio edytowany przez rogogon (2010-04-22 16:33:08)

#52 2010-04-22 18:28:25

fajnylog

Academy Student

Punktów :   

Dzis ogladalem new odcinek shippa i naszedl mnie kolejny pomysl co prawda mamy juz anbu ale podoba mi sie wyglad anbu ktory byl w odcinku a mianowicie ma na sobie czarna peleryne z kapturem i biala maske mozna by zrobic cos takiego i u niego bralo by sie misje ktore byly by wykonywane dla anbu czyli ze zabijanie czegos trudnego itp.;p

#53 2010-04-22 20:11:29

NajzajebistszY

Academy Student

Punktów :   

A ja proponuje zbanować grobego rowerzyste bo dzisiaj bocil poł dnia !!! nie da sie wytrzymac!

#54 2010-04-23 09:06:40

Danteee

Academy Student

Punktów :   

Wiekszośc H-lvl's graja na botach więc pierdole taką gre.

#55 2010-04-23 09:09:42

Hisu

Academy Student

Punktów :   

Skupie sie na Nejim bo ta postacia gram i zauwazylem pare rzeczy, ktore nadaja sie do zmiany.
1. Skille Byakugan i Toku Tenketsu - jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos z tego korzystal, totalne dno. Byakugan zwieksza crit o 10 na pare sekund, co imho tak naprawde nic nie daje poza wieksza liczba w statsach. Toku Tenketsu? Mam wrazenie ze mi zabiera wiecej chakry niz wrogowi.
2. Hakke Hasangeki - skill 150. Potworne zuzycie many (2500 chakry? nie pamietam dokladnie, cos kolo tego), damage z niego raczej mierny, w dodatku bije ni to na krzyz, ni to po prostej, nie da sie z tego trafic. Ani to obszarowka, ani target. Pozwole sobie zasugerowac zmiane tego skilla na targeta (bo tak wyglada w anime) badz tez na cos w stylu rasengana (1 kratka samonaprowadzalne). Jakas fajna animacja tez by sie przydala bo 4 niebieskie kolka na krzyz mnie nie zadowalaja xd
3. Hakke Kuushou - skill 100 (target). Bardzo fajna sprawa, jednak zuzycie many 2.5k ! Na 160 lvlu moge sobie pozwolic na jedynie dwa hity z tego spellu przy pelnej manie, co, w polaczeniu z exhaustem 3-4sec daje raczej mierne rezultaty.

Podsumowanie:

1. Proponuje zamienic dwa pierwsze skille Nejiego na jakies slabe skille do expienia, tudziez naprawic te co sa, tak by oplacalo sie ich uzywac.

2. Zmienic Hakke Kuushou i Hakke Hasangeki. Mozna to zrobic na pare sposobow:
- Zmniejszyc zuzycie many Kuushou i jego exhaust, a moze nawet i dmg, zeby mozna bylo z niego chociaz  pare razy z rzedu walnac (nawet jesli by to znaczylo ze bylby troche slabszy). Wtedy z kolei z Hasangeki zrobic mocnego targeta z duzym exhaustem.
- Zmniejszyc zuzycie many obu skillow, Kuushou zostawic tak jak jest jesli chodzi o dmg i typ, z Hasangeki natomiast uczynic wieksza czy mniejsza obszarowke, lub chociaz zeby bilo po takim obszarze na wprost, zeby dalo sie z tego w ogole wycelowac (jesli mialby to byc skill to expienia, jesli nie, to zrobic z Hasangeki cos w stylu Rasengana).

Ogolnie:

1.Paralize Shikamaru powinny dzialac na Lee, czy uzywa Omote Renge czy nie. To ze moze sie szybko ruszac nie znaczy ze moze sie z niego wyrwac jak juz zostal zlapany.

2. Sakura powinna umiec robic pillsy, lepsze czy gorsze, ale jakies powinna umiec. Moze nie w duzych ilosciach, byc moze tez tylko takie co przywracaja mane/zdrowie, a nie jedno i drugie, zeby nie byly konkurencja dla tych w sklepie.

3. Polaczyc obie mapy :S Konoha wraz z calym Krajem Ognia i Suna Gakura lata sobie gdzies nad Pacc'iem, czyniac chakra sense'owanie dosyc ciezkie, gdy ktos ma premium. Pomine fakt ze jest to tez poprostu glupie. W jednym miejscu powinna byc bramka czy tez mur z teleportem, za ktory moga wyjsc tylko ci co maja Premium, zamiast teleportowac sie w inny wymiar.

4. Wieksza mapa - wiecej expowisk. Przydaloby sie gdyby obie mapy byly chociaz jeszcze raz takie jakie sa. Jest to chwila roboty na map creatorze, a duzo polepszy rozgrywke i realizm gry.

To tyle poki co. Jak cos mi sie przypomni to dopisze ;)

EDIT://
@down

Co do pomyslow dotyczacych Naruto ponizej zgadzam sie w zupelnosci, mysle ze juz za pare odcinkow bedziecie mieli powod zeby dac dla niego dosyc mocnego targeta, w dodatku z obszarem wokol celu ;)

Ostatnio edytowany przez Hisu (2010-04-23 09:27:38)

#56 2010-04-23 09:16:14

`Janusz

Academy Student

Punktów :   

Skupię się na swojej profesji - Naruto :).

1. Z oodama rasengan-a karam po 6000 w potwory , z rasenshuriken - 6100. Wniosek jest chyba oczywisty nie musze tu niczego dodawać co trzeba zrobić.

2. Pomysł z bunshinami o którym wspominali moi przedmówcy ( bunshiny mają nick gracza )

3. Sage mode ( w tym trybie naruciak mógłby przyzywać Lorda Fukusaku )

4. Może gamabunta odrobinę zacznie sie leczyć? Akamaru, lalki Kankorou i inne stwory leczą się, żabcia niestety nie. I zmieńcie wygląd gamabunty lub zmieńcie nazwe bo ta żabcia wygląda jak syn szefa a nie jak szef !

Tutaj porównanie:
1. http://4.bp.blogspot.com/_xC9jBucf8GQ/S … akichi.jpg
2. http://www.narutoimagens.com/naruto/ima … 312242.jpg
http://images.absoluteanime.com/naruto/gamabunta.jpg

5. Target ( rasen shuriken rzucający ) i może jakis wiekszy obszar?;q

6. 4 ogony ( Kyuubi form ) zjada ogromne pokłady chakry . Przy jego uwolnieniu odnosi się wrażenie, że chakra wogle nie rośnie ( forma ta zjada po 100 chakry ) a dla mnie rośnie nieco więcej. Przy czym 1,2,3 ogon zjadają po 10 chakry. Moja propozycja - 50 chakry w kyuubi form ( 4 uwolnienie ).

Oto moje pomysły na naruciaka :).

@ Co do wypowiedzi Hisu. Jest w tym szczypta, a nawet "łyżka" ( całkiem spora ) prawdy. Powinno być to poważnie rozpatrzone i wprowadzone.

Ostatnio edytowany przez `Janusz (2010-04-23 09:26:23)

#57 2010-04-23 14:11:43

Hisu

Academy Student

Punktów :   

@up
Ta, ta zaba w grze wyglada bardziej na gamakichi niz gamabunte

#58 2010-04-23 14:43:03

fajnylog

Academy Student

Punktów :   

janusz masz na mysli zeby zwiekszyc ci dmg z rasenshuriken ? bo jak tak to to niejest najlepszym pomyslem co do obszarowki naruto w postaci 4 ogoniastego strzelal taka wielka czarny czy czerwona kula co robila wielkie zniszczenie mozn by to wprowadzic od 200+

#59 2010-04-23 14:43:43

rogogon

Academy Student

Punktów :   
Nick postaci: Zajebisty Back ;o

Rzucany rasenshuriken? 6k w moby i pretensje? Cos tu chyba jest nie tak bo np. Kiba wali w moby 3k z obszarowki, a z targetowego mniej ;0 Moze jeszcze zarzucic pomysl ze naruto summonuje jiraiye i yondaime z zaswiatow? ;o Dazymy do balansu a nie do zepsucia rozgrywki

Co do hisu zgadzam sie, z jakiej manki hinata ma byc lepsza od neijego? O.o

@Down

Powiedzialem ze ma byc gorsza? Zasugerowalem o wyrownanie ich sil, poniewaz na ta chwile hinata jest lepsza... Czytaj ze zrozumieniem

Ostatnio edytowany przez rogogon (2010-04-23 16:13:14)

#60 2010-04-23 14:55:58

Manami

Academy Student

Punktów :   

rogogon napisał:

Dazymy do balansu a nie do zepsucia rozgrywki

Co do hisu zgadzam sie, z jakiej manki hinata ma byc lepsza od neijego? O.o

Najpierw dążymy do balansu, a potem Hinata ma być gorsza od Neja...

I tutaj nie ma nikogo kto by się wypowiadał na temat pomysłów (kage/admin/właściciel otsa)

Stopka forum

RSS